Tulajdonképpen ez a blogon már korábban közzétett aszalt szilvás müzliszelet nyers verziója, egy kis újítással. A müzligolyók ezúttal kissé túl édesnek bizonyultak (csupán csak mézzel édesítve), így kipróbáltuk mi történik ha kakaóporba (cukormentes) hempergetjük őket.
Hozzávalók
- 180 g gluténmentes gabonapehely (140 gr finomszemű gluténmentes zabpehely, 40 g quinoa pehely)
- 20 g chia mag
- 150-200 g aszalt szilva
- 100 g kókuszolaj
- 100 g méz – ez ízlés szerint lehet kevesebb is akár
- 1/4 teáskanál fahéj
- 1 nagy csipet őrölt gyömbér
- 50 g darált mandula vagy dió
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
A pelyheket összekeverem a chia maggal, fahéjjal, összeolvasztom a kókuszolajat a mézzel -nem szabad felforralni, csak melegíteni, kevergetve hamar megolvadnak. A pelyhes keverékhez adom a feldarabolt aszalt szilvát, a fűszereket, a darált mandulát és jól elkeverem, majd belekeverem az olvasztott mézes keveréket is. Egy éjszakán át, vagy néhány órán keresztül hűvös helyen hagyom pihenni (hogy a pelyhek jól megszívják magukat). A pihenő leteltével a masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázok -amelyeket cukrozatlan kakaóporba hempergetek. És már kész is vannak a mennyei, nyers, éltető müzligolyók! Jó étvágyat kívánok hozzá!